Funderingsherstel en inrichten twee appartementen Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam

Architect: ir. Sandro Sierhuis, Architectenbureau Sierhuis
Opdrachtgever: Theodorís Monumenten B.V.
 

Over het karakter

Dit monumentale pand uit circa de 16e eeuw staat aan de Nieuwezijds Voorburgwal in de buurt van het Paleis op de Dam. De opdracht is twee appartementen te ontwerpen met respect voor de houtconstructie en monumentale details. Tevens dient er een nieuwe kelder te worden aangelegd met nieuwe fundering. De bestaande kelder zal worden verdiept en voorzien van een waterdichte betonnen bak. De trap naar het souterrain zal gewijzigd worden om de toegang vanaf de straat te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

Over de materialen en installaties

Fundering: betonnen kelder bak met damwanden en stalen buispalen met betonvulling
Appartement vloeren: houten constructievloer met akoestische ontkoppelde dekvloer
Wanden en plafonds: gipsplaten met glad pleisterwerk; geschilderd
Verwarming: radiatoren en vloerverwarming in de kelder
Bijzonderheid: de houten kapconstructie blijft in het zicht en wordt transparant geolied


Kengetallen

Vloeroppervlakten per appartement: circa 90 m2
Volume:
circa 497 m3
Huur prijs:
op aanvraag
Aanvang:
2010