Villa 1 in Voorhout

Over het karakter

Deze woning is ontworpen voor een gezin.
Het bestaat uit een woonkamer, keuken, 4 slaapkamers, 1 werkkamer, 2 badkamers en garage.
De centrale entreehal is 2 verdiepingen hoog. Vanaf  hier komt men in de woonkamer of kan men de trap in de vide nemen naar de eerste etage.
De woonkamer is 5 meter hoog; door de glazen pui heeft men een prachtig uitzicht op de tuin.
Vanaf de overloop op de eerste etage kijkt men terug de woonkamer in waardoor de ruimtelijkheid wordt geaccentueerd.
Het huis heeft een gracieuze kap met ruime dakoverstekken en blauwgrijze dakpannen.
De houtendakconstructie is in het interieur in het zicht gebleven en blank gelakt.
Naast het terras in de tuin is er ook een dakterras.

Over de oriŽntatie

Het huis is gelegen aan een rustige doodlopende straat met veel groen en bomen. De oriŽntatie van voor naar achter is noordwest Ė zuidoost; de diepe tuin heeft de hele dag zon.

Over de materialen en installaties

Fundering: betonnen strokenfundering
Beg.vloer: geÔsoleerde betonvloer met parket en vloertegels
Verd. Vloer: betonnen breedplaatvloer met tapijt
Gevels: geÔsoleerde spouwmuur van rode baksteen ; naderhand wit geschilderd.
Dak: houtconstructie met vurenhouten dakdelen
Dakbedekking: blauwgrijze betonnen dakpan
Kozijnen: blank gelakt oregonpine
Verwarming: radiatoren en convectoren
Bijzonderheid: om koudeval in de woonkamer tegen te gaan zijn er ook convectoren tpv. de verd.vloer aangebracht; deze zijn geÔntegreerd in een lichtkoof.

Kengetallen

Terrein: 560 m2
Vloeroppervlakte: 260 m2
Volume: 700 m3
Bouwsom excl. grond, bijkomende kosten en btw.: op aanvraag