Om meer in te kunnen spelen op de specifieke wensen van uw toekomstige woning is het bouwen in eigen beheer te verkiezen boven de gangbare bouw van vrije-sectorwoningen door grote marktpartijen. Veel gemeenten, waaronder Amsterdam, Almere en Rotterdam,  stimuleren dit door bouwkavels voor particulieren aan te bieden. Zo ontstaat er meer vrijheid om een huis te bouwen dat wat uitstraling en gebruik past bij de eigenaar. Naast individuele realisatie is dit ook mogelijk in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarin meerdere partijen gezamenlijk een project realiseren.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op. Raadpleeg ook onze brochure over particulier opdrachtgeverschap en de voordelen die het biedt.

Het bouwproces

Om het bouwproces wat betreft financiŽn en tijd beheersbaar te houden is het te adviseren dit uit te besteden aan ťťn partij die dit professioneel voor u kan begeleiden. De volgende zaken kunnen hierbij aan de orde komen:

 • adviseren bij koop bouwkavel

 • opstellen van een programma van eisen

 • in goed overleg ontwerpen van uw woning

 • toetsen van het bestemmingsplan en overleggen met welstand

 • het verzorgen van de bouwaanvraag

 • maken van bestek- en bouwtekeningen

 • in concurrentie aanbesteden van het werk zodat de juiste bouwprijs wordt betaald

 • begeleiden van de bouw en bewaken van het budget

 • het begeleiden van de oplevering en schrijven van rapport van oplevering

 • adviseren bij de inrichting

 • adviseren bij akoestiek

Wat kan Architectenbureau Sierhuis voor u betekenen

Als onafhankelijk architectenbureau met ruim tien jaar ervaring in de villabouw, kunnen wij het bouwproces van A tot Z voor u begeleiden. Het streven is het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken zodat u zich kunt concentreren op de hoofdzaken. Zowel een traditioneel gebouwde woning als een prefab-systeem woningen hoort hierbij tot de mogelijkheden. Onze ontwerpen kenmerken zich als eigentijds, exclusief en met energievriendelijke technieken. Het binnenlaten van daglicht en de relatie van de woning met de directe omgeving zoals tuin en terras zijn een terugkerend thema.

Onder het hoofdstuk projecten treft u enige gerealiseerde voorbeelden aan die globaal onder te verdelen zijn in drie categorieŽn:

 

Modern

Eigentijdse vormgeving uitgevoerd in een combinatie van lichte materialen zoals staal, hout en glas. De bouwelementen worden prefab in de werkplaats gemaakt en vervolgens in de bouw gemonteerd op de geÔsoleerde begane grond vloer met betonnen fundering. De montagesnelheid en gewichtsbesparing dragen bij aan een vermindering van de bouwkosten.

 

  

 

 

Mediterraan

Traditioneel uitgevoerd in het werk. Zonnig afgewerkt in natuurlijke materialen zoals marmer, graniet, ceramische tegels en hout. De gevels gestukadoord in frisse kleuren. Het versterken van de relatie tussen binnen en buiten door volledig te openen glaspuien.

 

 

 

 

 

 

 

Monumentaal

Vormen afgeleid van de stadsvillaís uit de 20ste eeuw, American style, traditioneel uitgevoerd met oog voor detail. De gevels gemetseld met horizontaal geleding van ramen en grote dakoverstekken met gracieuze dakhellingen.