Fotostudio in Lisse

Opdrachtgever: Visions

Over het karakter

Deze verbouwing bestond uit twee fasen.

Fase 1:

  • het interieur werd volledig vernieuwd
  • De hoofdentree is voorzien van een gebogen glazen luifel
  • Voor de receptie werd een halfronde balie ontworpen met glazen wand en blauwe verlichting
  • de bestaande trap werd verwijderd en een nieuwe spiltrap geplaatst
  • een ovale vergaderkamer met een glazenbouwstenen wand werd ontworpen tussen de receptie en studio
  • nieuwe toiletten en een doka werden gemaakt
  • de personeelskantine werd visueel gescheiden van de studio met een gebogen glazenbouwsteen wand
  • om een directe verbinding te maken tussen de kunstlichtstudio op de begane grond en de daglichtstudio op de verdieping werd er achterin het pand een stalen trap met stalen bordes ontworpen
  • op de verdieping werd het fotoarchief vergroot
  • tevens werd hier een directiekantoor ingericht met een door ons ontworpen werkblad

In de tweede fase werd de studio uitgebreid naar de verdieping van het nevenpand. Hier werd:

  • een tweede daglichtstudio ingericht met volledig open te schuiven lichtstraat
  • een nieuw en groot directiekantoor gecreŽerd
  • een gebogen geluidsisolerende scheidingswand gemaakt tussen de studio en de onderburen
  • het fotoarchief uitgebreid en voorzien van een versterkte stalenvloer
  • een koelruimte geplaatst voor de bloemen en planten
Als materialen zijn gebruikt kersenhout, thermisch verzinkt staal, aluminium- en gipsplaten al dan niet geperforeerd en veel glas; De kleuren zijn primair gehouden naast zilver, zwart en wit. De verlichting en soorten armaturen werden herontworpen.

Over de oriŽntatie

De studio is gelegen in een bedrijven park in Lisse

Over de materialen en installaties

Fundering: bestaand
Vloer: begane grond: geÔsoleerde betonvloer geschilderd; verdieping: houten vloer met marmoleum
Gevels: geÔsoleerde zilveren aluminium sandwichplaten
Dak: platdak van stalen profielplaten met isolatie en bitumendakbedekking 
Kozijnen: meranti geschilderd
Wandafwerking: gipsplaten met pleister; glazen bouwstenen
Verwarming: design radiatoren en luchtverwarming
Bijzonderheid: 
* glazen balie
* diverse meubels op maat ontworpen
* houten vloeren verstevigd met stalen profielplaten
* airco units in de daglichtstudio's

Kengetallen

Vloeroppervlakten: 
* bestaande studio 480 m2
* uitbreiding 267 m2
Volume: 2390 m3
Bouwsom: op aanvraag