Casa Mas Matů I (Spanje)

Architect: ir. Sandro Sierhuis, architectenbureau Sierhuis

Over het karakter

 

Deze vakantiewoning aan de kust van de Costa Brava is ontworpen voor een gezin. De vormgeving is modern met daarin geÔntegreerd traditionele Catalaanse details. Het huis bestaat uit drie bouwdelen die onderling verbonden worden door een overdekt terras. De woonkamer ligt aan de zeezijde, de keuken aan de valleizijde terwijl de slaapkamers in een ovaaltorentje aan de bergzijde zijn gesitueerd.

 

Het overdekte terras heeft aan voor- en achterkant een glazen gevel die bij mooi weer door middel van vouwpuien volledig te openen is.

 

 

 

 

 

 

De binnenruimten zijn allen hoog. De torenkamer is te bereiken met een buitentrap. Deze kamer komt uit op het dakterras waar van de middagzon kan worden genoten. Vanuit het interieur van het huis heeft men een prachtig zicht op de Middellandse Zee.

 

 

 

 

Over de oriŽntatie

Het terrein is gelegen aan een rustige bergweg. Van hieruit is het 20 minuten lopen naar het strand. De oriŽntatie van het licht hellende terrein van voor naar achter is zuid Ė noord .

 

 

 

 

Kengetallen

Terrein: 675 m2
Vloeroppervlakte: 120 m2

Bouwsom excl. grond, bijkomende kosten en btw: op aanvraag