Casa in La Escala (Spanje)

Over het karakter

Deze vakantiewoning aan de kust van de Costa Brava is ontworpen voor een gezin. De vormgeving is modern en de bouwwijze is functioneel met een prefab stalen draagconstructie. De binnenruimten zijn alle hoog om zoveel mogelijk licht en lucht toe te laten.

Naar de straatzijden zijn de gevels gesloten terwijl naar de tuinzijde de gevels van glas zijn. Onder de villa bevindt zich het nader in te richten souterrain. Hier is een schaduwrijke “porch” waar de auto geparkeerd kan worden. De villa heeft twee afzonderlijke vleugels in L-vorm waarboven een plat dak “zweeft”. In het linkerdeel bevinden zich de slaapkamers, in het rechterdeel de woonkamer met centraal de open keuken. Vanuit het huis heeft men zowel zicht op de Middellandse Zee als op de vallei van een natuurgebied. Vanaf het terras van de woonkamer kan men via een trap afdalen naar de tuin met zwembad.

Over de oriëntatie

Het terrein is gelegen op de top van een heuvel. Van hieruit is het 15 minuten rijden naar het strand. De oriëntatie van het licht hellende terrein is van achter naar voor oost–west.

 

Over de materialen en installaties

Fundering: betonnen plaatfundering
Beg.vloer: geïsoleerde betonvloer met natuursteen tegels en parket
Benedengevels: geïsoleerde spouwmuur met natuursteenplint
Bovengevels: prefab staalconstructie met gevelplaat afgewerkt met pleister
Dak: prefab staalconstructie
Dakbedekking: plat dak bitumen dakbedekking
Kozijnen/luiken: naturel gecoat aluminium
Verwarming: gecombineerde vloerverwarming en airconditioning

Kengetallen

Terrein: 600 m2
Vloeroppervlakte: 249 m2
Bouwsom excl. grond, bijkomende kosten en btw: op aanvraag