Bedrijfsverzamelgebouw in Noordwijk

Opdrachtgever: Taverne BV

Over het karakter

Het gebouw bestaat uit een kantoorpand aan de voorzijde en een bedrijfshal aan de achterzijde. Het kantoor met drie bouwlagen heeft een mooie rode baksteengevel. Er is veel zorg besteed aan de detaillering en materiaalgebruik. De hoeken van de voorgevel zijn uitgebouwd met twee ronde torens die op speelse wijze anders georiŽnteerd zijn. Zo is een spannende asymmetrische setting gecreŽerd binnen een symmetrische plattegrond.

De bedrijfshal aan de achterzijde heeft een aparte entree. Ook hier is extra aandacht besteed aan de detaillering. Speciaal voor dit project werd een aluminium gevelbeplating ontworpen. Door het verdiepte profiel ontstaat bij zonnig weer een levendige schaduwwerking.

Bij het betreden van het kantoor komt men in de ovale centale hal. Via de viden in de verdiepingsvloeren is hier de volledige hoogte van het gebouw te ervaren. De liftschacht gaat hier omhoog tussen de gebogen trappen. De vergaderkamer op de eerste etage hangt vrij in de ruimte. Het daglicht valt hier overvloedig binnen door de lichtstraat in het dak en de glazen gevelpui. Rondom deze entreehal zijn de kantoorruimten gelegen, deels opgedeeld in kamers deels als kantoortuin.

Over de oriŽntatie

De lengte as van het gebouw is oost Ė west georiŽnteerd. Centraal gelegen aan de hoofdweg van het bedrijventerrein steekt net even ťťn van de torens door de rooilijn. Zo heeft men in beide richtingen van deze weg volledig uitzicht. Tevens verankert de toren het voorplein in de stedenbouwkundige situatie. In de toekomst zullen er hier platanen groeien!

Over de materialen en installaties

Fundering: betonnen balken en heipalen
Draagconstructie: staal brandwerend omkleed
Beg. vloer: geÔsoleerde betonnen combivloer, in kantoor natuursteen en tapijt, in magazijn gevlinderd
Verd. vloeren: kanaalplaten
Gevels hal: geÔsoleerde stalen binnendozen met blauwe aluminium felsplaten op zwarte baksteenplint
Gevels kantoor: rode baksteen met zandkleurige prefab betonnen lateien, dakranden en kolommen
Dak: platdak van stalen profielplaten met isolatie en bitumendakbedekking
Kozijnen: meranti geschilderd, aluminium geÔsoleerde garagedeuren
Wandafwerking: kalkzandsteen en gipsplaten met pleister
Verwarming: gecombineerde warmte en luchtbehandeling convectoren
Bijzonderheid:
* prefab beton met natuurlijke kleur van mineralen
* glastegel ornamenten in prefab dakranden
* binnenpuien eiken
* eikentrappen met hardstenen stootborden
* speciaal ontworpen aluminium gevel

Kengetallen

Terrein: 2500 m2
Vloeroppervlakten:
* kantoor: 852 m2
* bedrijfsruimte: 1830 m2
* bedrijfswoning: 272 m2
Volume: 11694 m3

Bouwsom excl. bijkomende kosten en btw.: op aanvraag