Nieuwbouw kapsalon en 4 appartementen Papendrecht

Architect: ir. Sandro Sierhuis, architectenbureau Sierhuis

Opdrachtgever: Zanen Hairstyling, Van der Vorm Bouw BV
Adviseur: H. de Borst

Over het karakter

Het gebouw bestaat uit een kapsalon en 4 appartementen; Het staat in het centrum van Papendrecht. Het terrein ligt op een oude dijk "Het Westeinde".

 

De kapsalon met vier bouwlagen in splitlevel heeft een mooie witte stucgevel terwijl de gevels van de appartementen rode baksteengevels hebben. Hiermee heeft elke functie zijn eigen karakter. De uitstraling van dit gebouw is modern. Er is veel zorg besteed aan de detaillering en materiaalgebruik om aan te sluiten op de bestaande omgeving.

Bij het betreden van de kapsalon komt men in een ovale ontvangsthal. Via de vide in de verdiepingsvloeren is hier de volledige hoogte van het gebouw te ervaren. Het daglicht valt hier overvloedig binnen door de lichtkap in het dak en de glazen gevelpui. Rondom deze entreehal zijn de verschillende kapsalons ontworpen. Deze zijn via de trap of met de lift te betreden. Doorkijkjes door de gebogen wanden zullen ervoor zorgen dat de verschillende afdelingen visueel contact met elkaar hebben zonder dat de intimiteit verloren gaat. Het interieur van de kapsalon is ook ontworpen door het architectenbureau.

 

Over de oriŽntatie

De lengte as van het gebouw is oost Ė west georiŽnteerd; het gebouw komt te liggen op de hoek van een winkelstraat dicht bij het huidige winkelcentrum. Dit laatste is de afgelopen jaren volledig vernieuwd.

 

 

 

 

Kengetallen

Terrein: +/- 400 m2
Vloeroppervlakten netto:
* kapsalon: 366 m2
* appartementen: 339 m2
* algemene ruimten: 162 m2

Bouwsom: op aanvraag