Verbouwingen cultureel centrum Melkweg in Amsterdam

Opdrachtgever: Directie Melkweg Amsterdam
Projectbegeleiding: Theo de Laat, gebouw beheer Melkweg
Architect: ir. Sandro Sierhuis
Aannemers: HCB en Philipsen Timmerwerken

 

Over de Melkweg

De Melkweg is een van de oudste “poptempels’ van Nederland en gehuisvest in een voormalige melkfabriek. Naast muziekzalen zijn er ook een bioscoop, een theater en een galerie. Naast de foyers zijn er een café en een theehuis.

 

 

Over het karakter

Er zijn twee muziekzalen. De kleine zaal en de grote zaal genaamd “de Max”. Door de nieuwe wetgeving is het niet meer toegestaan in de zalen te roken. Men rookte buiten voor de deur. Dit was logistiek niet handig en het gaf de nodige overlast voor de omwonenden. Om dit probleem op te lossen werd er besloten twee rookruimten te realiseren. Dezen liggen tussen de twee zalen op de eerste etage. Naast het ontwerpen van deze twee ruimten werd er gevraagd het Theehuis opnieuw in te richten en een personeelsruimte en een extra garderobe te creëren.

 

 

Over de materialen en installaties

Vloeren: rookruimten epoxy gietvloer en theehuis parket
Wanden rookruimten: rookruimten brand en geluid isoleerde systeem wanden
Wanden theehuis: bestaande metselwerk wanden kaalgehakt
Plafonds rookruimten: bestaande beton plafonds kaal gehakt
Plafond theeruimte: stucwerkplafond
Kozijnen rookruimten: hout geschilderd
Speciaal ontworpen: uniek dubbel hoekkozijn met 1 deur in twee sluitstanden
Kozijnen theeruimte: bestaande stalen ramen geschilderd
Schopplaten: blauwstaal transparant gelakt
Typografie op wanden: wand hoge teksten in kleur geschilderd (nog uit te voeren)
Inrichting Theehuis: nieuwe meubels, bar en verlichting
Lucht verversing: rookruimten 20 x per uur
Verwarming: radiatoren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kengetallen

Aanvang: 2013
Oplevering: 2014
Terrein: 1400 m2
Totale vloeroppervlakte: 3200 m2

Verbouwsom op aanvraag