Uitbreiding benzinepomp Voorhout

Opdrachtgever: Autobedrijf Schoonoord V.O.F.
Architect: ir. Sandro Sierhuis, Architectenbureau Sierhuis
Aannemer: Zwetsloot Aannemers BV.

Over het karakter

De stijl van de uitbreiding is modern en sluit aan op het oorspronkelijke ontwerp van de zestiger jaren in de geest van de nieuwe zakelijkheid. Op de begane grond bevindt zich voor het garagebedrijf de kantine, de shop en de entreehal naar de eerste verdieping. Via deze lichte ruimte met trap en vide komt men in de ontvangstruimte en het kantoor. Grenzend aan dit kantoor bevindt zich het magazijn voor onderdelen. Vanaf de eerste etage kijkt men door een glazen gevel uit op de omgeving.

Over de oriŽntatie

Deze benzinepomp en autobedrijf staan aan de entree van het oude dorp. De oriŽntatie van achter naar voor is noord - zuid.

Over de materialen en installaties

Fundering: stalen buis palen
Beg.vloer: geÔsoleerde betonvloer met vloertegels
Verd. vloer: houten vloer met tapijt
Gevels: houtskelet gevels met buitenpanelen
Dak: houten spanten met houtconstructie met geÔsoleerde dakelementen
Dakbedekking: bitumineuse dakbedekking wit
Kozijnen: hout met verhoogde aluminium vliesgevelprofielen
Verwarming: radiatoren en vloerverwarming

 

 

Kengetallen

Aanvang bouw: 2008
Terrein: 740 m2
Vloeroppervlakte: 297 m2
Volume: 813 m3
Bouwsom excl. grond, bijkomende kosten en btw: op aanvraag